Sharing is caring!

De meerderheid van de poliskopers begrijpt het belang van het bieden van adequate financiële bescherming aan hun dierbaren in het geval van hun plotselinge dood. Kopers van polissen zijn zich ook bewust van het nut van de aankoop van het juiste type polis dat als beleggingsinstrument dient.

Financiële deskundigen adviseren echter de kopers van polissen om een goedkoop beleidsplan aan te schaffen om de voordelen van maximale financiële bescherming tegen een betaalbare prijs te kunnen benutten.

Mensen denken dat een levensverzekering erg duur is

Veel mensen hebben ten onrechte de indruk dat het niet mogelijk is om tegen een relatief lage prijs het gewenste bedrag aan verzekeringsdekking te kopen. Uit marktonderzoeken blijkt dat de verkoop van levensverzekeringen en pensioenen het afgelopen jaar met meer dan elf procent is gestegen.

Deze stijging van de verkoop van levensverzekeringen is het gevolg van de toegenomen vraag naar levensverzekeringen. Zowel consumenten met een vast budget als consumenten met een hoog inkomen die een levensverzekering kopen, zien het financiële beschermingsplan als een noodzaak, terwijl ze zuinig zijn op minder essentiële kosten.

Goedkoop een verzekering afsluiten is zeker wel mogelijk

Het is mogelijk om intelligent te winkelen en een verzekering af te sluiten voor minder dan vijftig dollar per maand. Met behulp van de verschillende beproefde methoden van poliswerving is het mogelijk om offertes van meerdere verzekeringsaanbieders te vergelijken. Gratis webtools van financiële websites helpen polisshoppers bij het vergelijken van de kosten van verschillende soorten polissen.

Andere methoden van kostenbesparing zijn onder andere een geschreven polis in de trust voor belastingverlaging in geval van hoge premieplannen of het openbaar maken van eventuele gezondheidskwesties, hoe klein ook. Het niet bekendmaken van belangrijke informatie over gezondheidskwesties kan een toekomstige claim volledig ongeldig maken.

Vergelijken via vergelijkingswebsites

Volgens deskundigen zijn directe online offertes en gratis software voor het vergelijken van offertes op financiële websites een zekere manier om de best mogelijke dekking tegen een betaalbare prijs aan te schaffen.

Kopers van polissen kunnen waardevolle informatie verzamelen over een verscheidenheid aan polisplannen die worden aangeboden door gerenommeerde verzekeringsaanbieders, samen met informatie over kortingen, contante waarde-opties en gratis dekking voor kritieke ziekten. De poliskopers kunnen deze opties evalueren en de kosten vergelijken alvorens een geschikt polisplan met betaalbare maandelijkse premiebetalingen te selecteren.

De verzekeringspremies zijn altijd laag. Het zou daarom goed zijn als poliskopers hun bestaande polissen opnieuw bekijken, online geschikte vergelijkingen maken en een verzekeringsadviseur raadplegen om hun plan indien mogelijk verder te verbeteren. Het zou de moeite waard zijn voor kopers van polissen om een jaarlijkse herziening van hun levensloopregeling uit te voeren.