Sharing is caring!

Men moet vindingrijk zijn om te investeren in onroerend goed. Vaker wel dan niet is het voor investeerders een uitdaging om de gehele kapitaalinvestering zelf te doen. Naast het enorme financiële risico dat men zou dragen door te investeren met 100% van hun persoonlijke middelen, zou zelffinanciering het expansiepotentieel van een belegger beperken.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom investeerders altijd op zoek zijn naar betaalbare financieringsmogelijkheden. Terwijl nieuwe investeerders hun bank als de beste bron van betaalbaar kapitaal kunnen beschouwen, presteren particuliere hypotheekmakelaars vaak mijlenver beter dan hun traditionele tegenhangers. Laten we eens kijken wat privémakelaars de ideale keuze maakt voor doorgewinterde investeerders. Tegenwoordig kun je door geld lenen zonder BKR registratie vaak ook een betere hypotheek krijgen, je staat immers niet geregistreerd bij het BKR.

geld lenen zonder bkr

Speciale hypotheek adviseurs zorgen voor een betere hypotheek

In tegenstelling tot financiële instellingen zoals banken, werken particuliere makelaars voor u. Er zijn tientallen financiële producten op de markt, maar de bankfunctionaris bij uw bank biedt alleen zijn eigen hypotheekproducten aan. Uw particuliere hypotheekadviseur heeft daarentegen toegang tot meerdere kredietverstrekkers en tientallen hypotheekproducten. Hij zou de meest concurrerende hypotheek voor u uitzoeken en vaak namens u onderhandelen over verschillende uitgaven.

Een makelaar wordt vaak betaald door een verstrekker

Hypotheekverstrekkers werken samen met meerdere geldschieters in een compensatiemodel op basis van een geldschieter, wat betekent dat hun salaris uit de zak van de geldschieter komt. Hoewel sommige makelaars ook kosten in rekening brengen van de klanten, dus zorg ervoor om te informeren naar hun kosten.

Begrijp dat deze kosten kunnen variëren afhankelijk van de lokale markt. Bijvoorbeeld, markten met hoogwaardige eigendommen hebben een kleine procentuele vergoeding, 0,50% tot 1%, terwijl betaalbare of relatief goedkopere markten kosten kunnen zien tot 2,75%.

Makelaars hebben vaak beter aanbod

Strenge criteria voor kredietverlening ontnemen beleggers kansen om te investeren in onroerend goed. Particuliere makelaars werken met een groot aantal kredietverstrekkers, waaronder die welke leningen aanbieden aan beleggers met een lagere kredietscore. Bovendien zet uw hypotheekmakelaar uw voordelen op de eerste plaats, het vinden van kredietverstrekkers met de meest concurrerende tarieven en de beste financieringsstructuur.

Expertise is gegarandeerd aanwezig

In tegenstelling tot traditionele bankmedewerkers hebben particuliere makelaars een beter beeld van de lokale markt. Ze moeten concurrerend blijven om in de markt te overleven. Als u met een particuliere makelaar werkt, vraag hen dan naar hun kwalificaties, en kies dienovereenkomstig.